ESS (Energy Solar Storage) modülü, güneş enerjisinden ve şebeke elektriğinden elde edilen elektriğin depolanmasını ve yönetilmesini sağlayan bir depolama sistemidir. Bu modüller güneş panelleri veya alternatif başka yollar ile üretilen enerjinin daha verimli kullanılmasını ve enerji ihtiyaçlarını karşılanabilmesi amacıyla geliştirilmiştir. ESS modülleri birçok bileşenden oluşabilir bu bileşenler sırasıyla aşağıdaki gibi sıralanabilir;
LFP Hücreler
BMS ve kontrol kartları
Mekanik Aksam
EDS modüllerinin kullanımında önemli avantajlar karşımıza çıkar.
ESS Modül Avantajları
ESS Modülleri birçok avantaja sahiptir. Bunlar aşağıdaki gibi sıralabilir;
Enerji bağımsızlığı
Maliyet tasarrufu
Yedek güç kaynağı
Enerji Bağımsızlığı: ESS modülü, güneş enerjisinin depolanması sayesinde oluşabilecek herhangi enerji kesintisi sırasında bağımsız enerji kaynağı sağlar. Bu sayede şebekeye bağımlılık azalır ve enerji güvenliği artar.
Maliyet tasarrufu: Depolanan enerjinin kullanımı sayesinde şebeke elektriği maliyetleri düşer.
Yedek güç kaynağı: ESS modülleri, elektrik kesintisi sırasında kritik yükleri besleyerek iş ve evde kesintisiz enerji desteği sağlar.
ESS Modül Çeşitleri Nelerdir?
Energy solar storage (ESS) modülleri, farklı batarya teknolojilere ve kullanım alanlarına göre çeşitlendirilebilir. ESS modüllerini 4 başlık altında çeşitlendirilebilir;
Batarya teknolojisine göre ESS modülleri
Kullanım alanına göre ESS modülleri
Mobil ve taşınabilir ESS modülleri
Ölçeklenebilir sistemler
Batarya Teknolojisine Göre ESS Modülleri
Pek çok alanda kullanılan ESS modülleri içerisinde bulunan batarya teknolojisine göre değişiklik gösterebilir. Bu batarya teknolojileri aşağıdaki gibidir:
Lityum-iyon bataryalar
Lityum demir fosfat (LiFePO4) bataryalar
Lityum-iyon bataryalar: Ticari ve endüstriyel tesisler, elektrikli araç şarj istasyonları ve konutlar gibi pek çok alanda kullanılan bu batarya teknolojisi yüksek enerji yoğunluğu, hızlı şarj ve deşarj süresine sahiptir.
Lityum demir fosfat (LiFePO4) bataryalar: Yüksek güvenlikli ve uzun ömürlü olan LiFePO4 pillerden oluşan bu batarya türü, ticari uygulamalar, konutlar, rv-off grid sistemler gibi geniş bir kullanım alanına sahiptir. akaWatt ürün gamımızda bulunan 54.4v 102Ah ESS rack batarya modülümüzü de inceleyebilirsiniz.
Kullanım Amacına Göre ESS Modülleri
Bireysel veya ticari kullanım amaçlarına göre ESS modülleri pek çok sistemde kullanılabilir. Bu sistemlerde birkaçı şunlardır:
Şebekesiz Sistemler
Şebekeli Sistemler
Hibrit Sistemler
Şebekesiz sistemler: Tamamen güneş enerjisine dayalı, şebekeden bağımsız çalışır. Fabrikalar, kırsal evler vb. pek çok alanda kullanılabilir. Çevre dostu olmasının yanı sıra enerji bağımsızlığı sağlar.
Şebekeli sistemler: Şebeke ile entegre çalışır, fazla enerjiyi şebekeye geri besleyebilir. Şebeke bağlantılı enerji projeler, konutlar ve ticari binalarda kullanılan bir sistemdir. Enerji satış imkanı ve yüksek enerji verimliliği sağlar.
Hibrit sistemler: Hem şebekeye bağlantılı hem de bağımsız çalışabilen bir sistemdir. Ticari ve endüstriyel uygulamalar, kesintisiz enerji gerektiren yerlerde kullanılabilir. Yüksek enerji güvenliği ve yedekleme kapasitesi gibi özellikleri mevcuttur.
Mobil ve Taşınabilir ESS Modülleri
Mobil ve taşınabilir ESS modülleri ikiye ayrılır:
Mobil enerji depolama üniteleri
Taşınabilir güç istasyonları
Mobil enerji depolama üniteleri: Genellikle tekerlekli, esnek kullanımlı ve taşınabilir dir. geçici enerji ihtiyaçları duyulabilecek alanlarda veya acil durumlarda kullanılabilir.
Taşınabilir güç istasyonları: Genellikle USB ve AC çıkışlı, hafif ve küçük boyutludur. Kamp veya açık hava etkinliklerinde kullanılabilir.
Ölçeklenebilir Sistemler
Kullanım ihtiyaçlarına göre genellikle 2 türe ayrılırlar;
Modüler ESS
Mikrogrid sistemler
Modüler ESS: İhtiyaca göre genişletilebilir veya azaltılabilirler. Büyük ölçekli ticari ve endüstriyel tesislerde kullanılabilir. Esneklik, yüksek kapasite ve özelleştirilebilir avantajlar sunar.
Mikrogrid sistemler: Bağımsız veya şebekeye bağlı çalışabilir. Yerel enerji üretimi, yüksek güvenilirlik ve enerji bağımsızlığı sağlar.
ESS Modüllerin Kullanım Alanları Nelerdir?
Energy solar storage (ESS) modülleri, geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir ve farklı uygulama alanlarında çeşitli avantajlar sunar. ESS modüllerinin başlıca kullanım alanları; Konutlar, ticari ve endüstriyel tesisler, Mikrogrid sistemler, RV-off-grid sistemler gibi alanlarda kullanılabilir.
ESS Modül Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
ESS modülleri hangi tür bataryaları kullanır?
ESS modülleri genellikle, lityum-iyon ve lityum demir fosfat(LiFePO4) bataryaları gibi teknolojilerden oluşur. Her batarya türünün kendine özgü avantaj ve dezavantajları vardır.
ESS modülleri hava koşullarından etkilenir mi?
Batarya sistemleri hava koşullarına dayanıklı olacak şekilde tasarlamış olasada yinede aşırı düşük ve yüksek sıcaklara karşı bataryaları korumakta fayda vardır.
ESS modüllerinin kapasitesi nasıl arttırılabilir?
ESS modüllerinin kapasitesi, ek bataryaların sisteme entegre edilmesi ile artırılabilir. Modüler sistemler, kapasitenin ihtiyaçlarına göre ölçeklendirilebilir.
TESLİMAT
Ürünü sipariş verdiğiniz gün saat 18:00 ve öncesi ise siparişiniz aynı gün kargoya verilir.Ve ertesi gün teslim edilir.
Eğer kargoyu saat 18:00`den sonra verdiyseniz ürününüzün stoklarda olması durumunda ertesi gün kargolama yapılmaktadır.